לקבלת הצעת מחיר בשבילכם מלאו את הפרטים הבאים

כלים מחוץ לקופסא

עמוד הבית  

>  כלים מחוץ לקופסא

כלים מחוץ לקופסא

גדולתו של שף לעיתים נמדדת לא רק ע"י הכנת מאכלים טעימים אלא גם עפ"י צורת ההגשה היוצאת דופן. חלק מייחודה של מסעדה בנוסף למזון המוגש, נראות המקום ויחס הצוות הוא ללא ספק גם שימוש בכלי הגשה מרהיבים המשדרגים את האוכל המוגש בהם, צעד אחד קדימה.

עם התפתחות היצירה הקולינארית גברה הדרישה לכלי הגשה מעוצבים יוצאי דופן בצבע, בצורה, במרקם ובמראה. החידושים בכלי ההגשה אפשרו לשפים לצאת מחוץ לקופסא ולקבל השראות חדשות העולות על כל דמיון. כך, לצד הלבן העגול המוכר של כלי הפורצלן הקלאסיים, התווסף מגוון שונה ומעניין של כלי הגשה צבעוניים שהעלו את הפרזנטציה בענף הקולינרי דרגה אחת מעל.

איך לחשוב מחוץ לקופסא בתחום ההגשה?

1. הגשה באותם כלי אוכל במשך תקופה ארוכה זה טוב, אך לעיתים גיוון וריענון זה יותר טוב. יציאה מתבניות מוכרות משדרגת את המנה ומושכת תשומת לב חדשה שייתכן ודעכה עם הזמן.

2. כלי פורצלן לבנים תמיד יישארו קלאסיים ונחוצים. הצבע הלבן מאפשר רקע טוב שכל מנה המוגשת עליו תראה במיטבה, ללא צורך בחשיבה קודמת על צבעי המנה שתוגש בה.

3. שחור זה לא רק אסיאתי. כיום יותר מתמיד בחירת צבעים בכלי הגשה אינה בעלת זיקה הכרחית לקונספט המסעדה. כלי הגשה בגוונים כהים ושחורים יכולים להשתלב גם כן במגוון מקומות אירוח בעלי קונספט מודרני ואירופאי.

4. כמו בעולם העיצוב הגרפי ישנם מגוון צבעים המתכתבים עם צבעים אחרים ומבליטים אותם. בחירת

כלי הגשה צבעוניים משמשים כרקע למנה המוגשת עליהן ולכן חשוב לבצע התאמת צבעים משלימים להבלטה. לדוגמא: מנה "ירוקה" כסלט עלים רענן תראה מודגשת יותר על כלי הגשה בגוון אדום מאשר על גוון כחול או ירוק. לעומת זאת, קינוח תותים אדומים יעלם בצלחת אדומה ויראה באדרתו על כלי הגשה שחור או כחול.

5. צלחת עמוקה אינה מיועדת רק למנות חמות המלוות ברוטב. מומלץ לאמץ חשיבה שונה שבה ניתן להוציא כל מנה שהיא לא בשרית המצריכה חיתוך עם סכין, בצלחת עמוקה, לדוגמא: פילה דג. צלחת עמוקה נותנת אפשרויות גובה ונפח עיצובי למנה.

6. בכלי הגשה הגודל לא תמיד קובע. התפיסה כי צלחת גדולה גורמת למנה להראות קטנה היא מוטעית. מנה קטנה כמו קינוח או סלט אישי לא חייב להגיש בכלים המתאימים לגודלם, לעיתים עדיף לבחור צלחת גדולה שתשמש כבמה מפוארת וייצוגית. עם זאת, חשוב לשמור על פרופורציה נכונה, מנה שבגודלה מתאימה לצלחת 21 ס"מ עלולה להיראות מחוץ להקשרה בצלחת 32 ס"מ ולהקרין תחושה יוקרתית מדי, שייתכן והמסעדה לא תרצה בה.

7. נסו להגיש בצלחת שטוחה, מנה הנתפסת טריוויאלית להגשה בצלחת עמוקה, כמו: פסטה או סלט. אם מגישים את המנה נכון ניתן ליצור מראה ייצוגי ועיצובי עם טוויסט מעניין.

עוד מידע בנושא...

מלאו את הפרטים הבאים

ונחזור אליכם הקדם

קידום אתר בגוגל קידום אתר בגוגל