לקבלת הצעת מחיר בשבילכם מלאו את הפרטים הבאים

עובדות ועצות שימושיות על כוסות יין ודיקנטרים

עמוד הבית  

>  עובדות ועצות שימושיות על כוסות יין ודיקנטרים

עובדות ועצות שימושיות על כוסות יין ודיקנטרים

כמו ממרבית כלי ההגשה, מכוס יין בפרט נדרשת העמידה בסטנדרטים גבוהים כגון: איכות, נראות, קלות ושקיפות.  לכוסות יין מגוון דוגמאות, גדלים ואיכויות  המתאימים למגוון יינות.

להלן מספר עובדות ועצות שימושיות על כוסות יין:

  • דקה וממקסמת – כוס יין נכונה תהיה בעלת שפה דקה של כ- 1 מ"מ, ללא כפל,  שממקסמת את העברה הישירה בין היין לחך.
  • הדגשת ארומה – לבחירת צורה וסוג כוס היין ישנה השפעה על הארומה והטעם של המשקה הנלגם ממנו.
  • גודל הכוס כוותק היין – עבור יינות מיושנים הזקוקים למפתח רחב על מנת להיפתח, מומלץ לבחור כוסות יין מסוג בורדו או בורגונד (תלוי בסוג היין), בנפח של כ- 640 מ"ל ומעלה.
  • כוס אחת – ניתן לחסוך בעלויות רכישה של כוסות יין כאשר בוחרים בכוס סטנדרטית אחת בגודל של 450-550 מ"ל שיכולה להתאים ליינות שולחן אדומים ולבנים כאחד.
  • ייחודיות – מומלץ לבחור כוסות יין מיוחדות יותר עבור יינות יקרים, אשר יעניקו תחושה יוקרתית וחגיגית יותר בעת ההגשה לשולחן.
  • מניעת בלאי בפוליש – על מנת לפלש כוס יין בלי לשבור אותה, יש לאחוז עם יד אחת בחלק העליון של הרגל, צמוד לגוף, וביד השנייה לפלש את הכוס עצמה עם מטלית, ללא הפעלת כוח רב.  
  • אחיזה נכונה – כוס יין מקובל לאחוז במרכז הרגל על מנת למנוע מגע של חום הגוף  עם היין.

 

ודיקנטר כבר יש לך?

דיקנטר  נקרא בעברית "מַשְׁפֶּה", והוא מרהיב ביופיו. קיים במגוון צורות מתעגלות ולכך חשיבות רבה- הוא מונע מזיגת משקעים הקיימים ביינות שהתיישנו זמן רב אל כוס היין. בשל צורותיו המגוונות של הדיקנטר לעיתים קיים קושי בניקוי הכלי. עצה: על מנת לשמור על דיקנטר שקוף לאורך זמן לאחר השימוש, מומלץ לנקות אותו מבחוץ במים חמים ומבפנים במים קרים.

עוד מידע בנושא...

מלאו את הפרטים הבאים

ונחזור אליכם הקדם

קידום אתר בגוגל קידום אתר בגוגל